Csömör

AZ ÉN VETEMÉNYESKERTEM - Csömöri program az újraéledő településért, a megújuló talajokért és az egészséges élelmiszerekért.

 

 

 

 

Újpalota

A napokban az Újpalotai lakótelepen, a Zsókavár utcától nem messze egy szokatlan, új építménnyel találkozhatnak az arra járók. A Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló Komposztáló Lakónegyed Program egy országosan is egyedülálló kezdeményezést valósít meg.

 

 

 

 Budapest II. kerület

A Komposztáló Kerület Program célja a kerületben lakók életminőségének javítása, az avar- és nyesedék égetésének megszüntetése, az itt keletkező zöldjavak helyben tartása, ezáltal a szállítás okozta környezetterhelés csökkentése. A programra folyamatosan jelentkezhetnek családok, lakóközösségek és intézmények – az önkormányzati forrásból beszerzett edényeket jelentkezési sorrendben, térítésmentesen adjuk át.

 

 Miskolc

A háztartási hulladéknak csaknem 30%-a szerves anyag, melynek hasznosítására a nagyvárosi körülmények között is törekedni kell. A Zöld Kapcsolat Egyesület – Miskolc Város Polgármesteri Hivatalának felkérésére – programot dolgozott ki a házi komposztálás gyakorlatának és ismereteinek elterjesztésére.

 

 

 Tolna Megye

A Zöldtárs Alapítvány 2006 óta foglalkozik lakossági „szerveshulladék” komposztálási programok lebonyolításával. A programok során a felhíváson és figyelemfelkeltésen túl a vállalkozó kedvű családokat komposztálási eszközökhöz juttatják.

 

 

Szentendre

Folytatódik a környezetbarát szemléletmód bevezetése Szentendrén. A város önkormányzata elfogadta a helyi komposztálási koncepciót és a Környezetvédelmi Alap támogatásával, az állandó szentendrei lakosok részére helyi komposztálási programot indított.

 

 

Túrkeve
A Herman Ottó Természetvédő Kör ezúton tájékoztatja Önöket, hogy Komposztálj otthon! elnevezéssel házi komposztálási mintaprogramot indít. Az érdeklődő lakosok számára ingyenes komposztálóedényzetet biztosítunk a készlet erejéig. Várjuk a programhoz csatlakozni kívánó családok jelentkezését a város egész területéről!