Biokert

 A Kakuszi család jóvoltából 2012-óta a Csömör határában fekvő Szedervölgy-majorban művelünk egy biokertet. A gazdaság Budapest határától 1-1,5 kilométerre található.

A major klasszikus példája egy hagyományos családi gazdaságnak, ahol a különböző haszonállatok (ló, szarvasmarha, kecske, juh, sertés, baromfi, liba, pulyka, házinyúl) kiváló ökológiai rendszert alkotnak a zöldséges és gyümolcsöskerttel. A szabadtéri kemence jó szolgálatot tesz a különboző rendezvények alkalmával, amikor "békebeli", valódi házikenyér kerülhet a vendégek asztalára.

Szívesen látunk óvodai- iskolai csoportokat, baráti társaságokat, mukahelyi- és más közösségeket.

Programjainkat különösen ajánljuk Waldorf óvodáknak és iskoláknak.

Gyermekek, illetve családok játékos formában, versenyek során ismerkedhetnek meg a komposztálással.

A Biogazda-képzésünk során a résztvevőkkel meglátogatjuk a zöldségeskertet, ahol bemutatjuk a Gertdud Franck féle vegyessoros, önfenntartó rendszerben alkalmazott ökológiai módszereket. Ha kedvet kaptál a biogazda-képzésre, jelentkezz bátran!

 

biokert 126b

biokert 224bbiokert melegágy 013b  DSC 5010

 


 

HÍRDETÉS:

Főváros közelében fekvő, kis, családi gazdaságunk állatatai mellé keresünk dolgos, lelkiismeretes, káros szenvedélyektől mentes férfit. Műszaki érzék, jogosítvány előny! Szállás, ellátás, fizetés.

Kapcsolat: 06-70-432-40-59 (Kakuszi Judit)

 


 

 

 

biopékáru 018bHelyi termékek

A Kakuszi család helyben előállított termékei folyamatosan megvásárolhatóak.

Ezek: tehéntej, kecsketej, tejtermékek,disznóhús, tojás, baromfi stb.

Érdeklődni lehet: 06/70 432 40 59 (Kakuszi Judit)

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyermek- és családi programok

biokert 057b biokert 060b biokert 063b

biokert 073b biokert 075b biokert 081b biokert 082 mnvh ismeretátadás1 074b mnvh ismeretátadás1 094b  mnvh ismeretátadás1 100b komposztálási illusztrációk 066b komposztálási illusztrációk 864bvág mnvh ismeretátadás1 077b mnvh ismeretátadás 2014 025b

 


 

 NÉHÁNY SZÓ A BIOGAZDÁLKODÁSRÓL

Az ökológiai gazdálkodás alapvetően négy elemre épül, ezek:

Természetes tápanyagforrások (komposzt, szervestrágya)

Talajtakarás

Vetésforgó

Növénytársítás

A biogazdálkodás a hagyományos, vegyszermentesgazdálkodást ötvözi egy sor új ismerettel. A rendkívül káros műtrágyát feledésre ítéli, helyette  a nagyságrenddel több tápanyagforrást biztosító szervesanyagokat (trágya, komposzt) használja. Mindezeknek az eredménye, hogy az ilyen módszerekkel termelt élelmiszerek nem tartalmaznak szermaradványokat, tápanyagokban ellenben jelentősen gazdagabbak az élemiszeripar, az ipari mezőgazdaság termékeinél.

 

 

 

Ha szeretnél egészséges maradni, a civilizációs betegségeket elkerülni, a természeti környezetet unokáidnak épségben átadni, fogyassz ökológiai módszerekkel megtermelt élelmiszereket!